Chodba ZŠ

Obsah stránky

Mažoretky MK BALLERISIMO Hlučín sbírají úspěchy

pátek, 29. květen 2020 | Novinky
Mezi nimi i Kristýnka Sysalová ze ZŠ Hlučín-Bobrovníky. I přesto, že letošní sezóna mažoretkového sportu byla v důsledku koronavirové pandemie pozastavena, zvládly se mažoretky z klubu MK Ballerisimo Hlučín zúčastnit dvou významných soutěžích. Klub Ballerisimo Hlučín navštěvuje i Kristýnka Sysalová z Bobrovníků.

Kristýnka tancuje v MK Ballerisimu Hlučín již od roku 2017. Na svém kontě má mnoho cenných medailí a titulů z nepostupových soutěží, ale také např. z Mistrovství České republiky. Kristýnka závodí jak ve skupinových choreografiích se svými týmovými kolegyněmi, tak v kategorii malých skupin a také v disciplíně sólo, kde již dva roky sbírá jednu medaili za druhou. Trénuje 3x týdně, a to nejen práci s hůlkou a třásněmi, ale také pohybovou, baletní, gymnastickou a taneční průpravu. Všechny tyto složky jsou totiž nedílnou součástí přípravy mažoretek z Ballerisima na závody. Odměnou za snahu, poctivé trénování a dřinu jsou Kristýnce zlaté medaile na závodech, které se svým klubem vždy vybojuje. Zatím z každé soutěže přivezla domů medaile. Dokonce vzorně reprezentuje jak svůj klub, tak také město Hlučín, ale i celou Českou republiku – například na loňském Mistrovství Evropy v mažoretkovém sportu. Tréninkové zázemí jí poskytuje největší klub mažoretkového sportu na Hlučínsku – MK Ballerisimo Hlučín.

MK Ballerisimo Hlučín je sportovní klub, který se v Hlučíně věnuje mažoretkovému sportu. Děvčata od 4 let zde trénují nejen práci s hůlkou a třásněmi, ale také gymnastiku, baletní průpravu a tanec. To vše potřebují, aby uspěly v moderním mažoretkovém sportu. Ten je v dnešní době již zcela jiný, než ho známe z dřívějška. Dechovou hudbu vystřídala moderní hudba, uniformované kroje nahradily moderní kostýmy plné třpytu a lesku. Mažoretky MK Ballerisimo Hlučín právě přijímají všechna děvčata, která by chtěla patřit do rodiny Ballerisima. Pokud hledáte pro svou dcerku moderní dívčí sport, skvělou partu kamarádek, zkušené trenérky a rodinnou atmosféru klubu, je pro vás MK Ballerisimo Hlučín tou správnou volbou. Ballerisimo přijímá všechna děvčata od 4 do 15 let, které rády tancují a nevydrží dlouho sedět! Náborové tréninky se konají celý květen, červen, červenec, srpen a září - každé úterý od 16:00-17:30 v tělocvičně ZŠ dr. M. Tyrše v Hlučíně. Trenérky ale doporučují se přidat co nejdříve. Zájem o členství v MK Ballerisimu Hlučín je každoročně velký. Kapacita míst v klubu je omezená, s přihlášením tedy neváhejte.

Více informací získáte na webu klubu: ballerisimo.cz
Těšíme se na vás!

Kristýna